Pagassetic Gulf and the the Pelion peninsula
Pelion, Kala Nera
Pelion, Kala Nera
Pelion, Kala Nera
Pelion, Kala Nera
Pelion, Kala Nera
Pelion, Kala Nera
Pelion, Milies, The Pelion's Little Train Station
Pelion, Milies, The Pelion's Little Train Station
Pelion, Milies
Pelion, Milies
Pelion, Koropi
Pelion, Koropi
Despoina-Vafeidou-area-01
Despoina-Vafeidou-Kala-Nera-01
Despoina-Vafeidou-Kala-Nera-02
Despoina-Vafeidou-Kala-Nera-03
Despoina-Vafeidou-Kala-Nera-04
Despoina-Vafeidou-Kala-Nera-05
Despoina-Vafeidou-Kala-Nera-06
Despoina-Vafeidou-Milies-01
Despoina-Vafeidou-Milies-02
Despoina-Vafeidou-Milies-04
Despoina-Vafeidou-Milies-03
Despoina-Vafeidou-Koropi-02
Despoina-Vafeidou-Koropi-01
Despoina-Vafeidou-area-06
Despoina-Vafeidou-area-05
Despoina-Vafeidou-area-03
Despoina-Vafeidou-area-04
Despoina-Vafeidou-area-02
previous arrow
next arrow

Τι θα δείτε

Η χερσόνησος του Πηλίου

Το Πήλιο είναι διεθνώς γνωστό για το όμορφο φυσικό περιβάλλον, την ποιότητα των υποδομών και το παραδοσιακό χρώμα που συναντά κανείς παντού: από την αρχιτεκτονική των παλιών αρχοντικών ως τη δομή των οικισμών και από την αισθητική της καθημερινής ζωής, ως τις ντόπιες γαστρονομικές προκλήσεις.

Η περιοχή κατοικήθηκε από τα πρώιμα ιστορικά χρόνια και ως σήμερα δέχτηκε και αφομοίωσε πλήθος πολιτισμών που καθένας άφησε ένα πολίτιμο λιθάρι στο Πηλιορείτικο πολιτισμικό οικοδόμημα.

Το Πήλιο των πυκνών δασών και των μυθικών Κενταύρων αγαπήθηκε τόσο για την ομορφιά του όσο και για την ιδανική του θέση. Στο κέντρο της Ελλάδας, κοντά στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, με ένα μεγάλο εμπορικό λιμάνι και πλούσιο οδικό δίκτυο, αποτέλεσε πόλο έλξης όσων ήθελαν να εγκατασταθούν σε μία θέση που συνδιάζει την απλότητα και αγνότητα της φύσης και τις διευκολύνσεις των σύγχρονων υποδομών.

Από την ΑΙΝΑΡΕΤΗ θα εξορμίσετε πρός όλες τις γωνιές του “Βουνού των Κενταύρων”. Βρίσκεται στα Καλά Νερά, κοντά στην Κορώπη, τις Μηλιές, τη Βυζίτσα, τον Άγιο Γεώργιο και τους κυριότερους οδικούς άξονες του Πηλίου.

Καλά Νερά

Τα Καλά Νερά, παραθαλάσσιος οικισμός και ψαροχώρι πάνω στον όρμο των Καλών Νερών στον Παγασητικό, βρίσκονται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Βόλο. Παλιό ψαράδικο χωριό, είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα της Μαγνησίας, ανάπτυξη που οφείλει, τόσο στην ήσυχη, πεντακάθαρη θάλασσα, όσο και στην ψιλή αμμουδιά. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη, διαθέτει ναυαγοσωστικό πύργο, και έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία. Είναι ένας τόπος γεμάτος ζωή, αλλά και τόπος ιδανικός για οικογένειες με παιδιά.

Kala Nera, an old fishing village, is now one of the most important tourist resorts of Magnesia. It is situated at the foot of Mount Pelion, about 20 kilometres from Volos. The main characteristics of the area are its calm, clean sea, the well-organised Blue Flag* beach, and its excellent location in central Pelion. Kala Nera is a place full of life but also an ideal destination for families with for the children.

The well-developed tourist infrastructure is another advantage of Kala Nera. The resort is supported by a variety of hotels, restaurants, tavernas, bars, cafeterias, commercial shops, and car, scooter or bike rentals. There is also a pharmacy, a community clinic, public services and an ATM. Public transport is regular, with intercity buses to and from Volos, excellent for those who don’t have their own transport.

Η τουριστική υποδομή είναι άλλο ένα από τα πλεονεκτήματα των Καλών Νερών. Εδώ θα βρείτε καταλύματα όλων των κατηγοριών, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, καφετέριες αλλά και πλήθος εμπορικά καταστήματα, ενοικιαζόμενα ποδήλατα, μοτοποδήλατα και αυτοκίνητα. Υπάρχει ακόμα φαρμακείο, ιατρείο, ΚΕΠ και μηχάνημα ATM. Η συγκοινωνία, που είναι πολύ τακτική, από και προς το Βόλο, μπορεί να εξυπηρετήσει άριστα ακόμη και όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο.

Θα δείτε

Πολύ όμορφους οικιακούς κήπους με οπωροφόρα δέντρα, κλήματα, λαχανικά και λουλούδια καθώς και τις πελώριες μανόλιες στην άκρη του οικισμού, αποτέλεσμα του πλούσιου σε νερά υπεδάφους της περιοχής. Χαρακτηριστική είναι η περιοχή του Μπελεγρίνου με την ομώνυμη ρεματιά. Γραφικά καλντερίμια που οδηγούν σε ορεινές γειτονιές.

Κορώπη

Όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, απέχει 21 χιλιόμετρα από το Βόλο και βρίσκεται ανάμεσα στα Καλά Νερά και την Άφησσο. Μια τεράστια αμμουδιά, η παραλία της Μπούφας στον Παγασητικό κόλπο, οργανωμένη, με χώρους αναψυχής και εστίασης, προσφέρεται για κολύμπι και περιπάτους.

Θα δείτε

Όταν επισκεφθείτε την Κορώπη, ζητήστε να σας δείξουν τη θέση Ράμνος όπου βρισκόταν ο αρχαίος ναός και το Μαντείο του Κορωπαίου Απόλλωνα, καθώς και τον οικισμό του Παλαιόπυργου όπου ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη της Κορώπης.

Από την περιοχή προέρχονται τα «Κρυστάλλια» τα περίφημα αχλάδια με το ξεχωριστό τους άρωμα. Οι μεγάλοι κήποι με τις αχλαδιές, ειδικά την την άνοιξη που είναι ανθισμένοι, είναι ένα πραγματικό θέαμα.

Μηλιές

Milies is 28 km away from Volos, the capital of Magnesia, and is one of the better-known villages of Pelion, and also the centre of the municipality. It has 1,500 permanent residents and is set in the glorious green surroundings of the Milies valley. The village has a great mythological and historical tradition and offers a large variety things to see, a fact which has helped it to become one of the most significant Pelion destinations.

Οι Μηλιές, σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από το Βόλο την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, είναι ένα ακόμα κεφαλοχώρι του Πηλίου. Μεγάλο χωριό με 1500 περίπου μόνιμους κατοίκους αλλά και πολλούς επώνυμους και ανώνυμους τακτικούς επισκέπτες, απλώνεται μέσα στο καταπράσινο τοπίο του Μηλιώτικου ρέματος. Ταυτόχρονα, κουβαλά ένα σπουδαίο μυθολογικό και ιστορικό παρελθόν και είναι τόσα αυτά που πρέπει να δει κανείς που γίνεται τελικά ένας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς για τον επισκέπτη του Πηλίου.

Milies is the homeland of Anthimos Gazis, Grigoris Konstantas and Daniel Filippidis, and is a place steeped in tradition, with a history of trading, art and culture. Milies is also a place where the flag of the revolution of 1821 was raised. In Milies, you can find a well-established school, the Public Library and also the end-of-line station for the Pelion train, “Moutzouris”.

Πατρίδα του Aνθιμου Γαζή, του Γρηγόριου Κωνσταντά και του Δανιήλ Φιλιππίδη, διδασκάλων του Γένους, τόπος όπου ιδρύθηκε η περίφημη Μηλιώτικη Σχολή με τη, σωζόμενη μέχρι σήμερα, Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών.

Θα δείτε

Καλοδιατηρημένα αρχοντικά και καλντερίμια που “χτενίζουν” όλο το χωριό. Σημαντικό το ιστορικό καλντερίμι που συνδέει την πλατεία με το σιδηροδρομικό σταθμό. Ανοιχτές και σκεπαστές κρήνες με τρεχούμενα νερά, εκκλησίες και γραφικά ξωκλήσια, μηλιές, ελιές και καστανιές καθώς και όμορφους σπιτικούς κήπους.

Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών όπου φυλάσσονται πάνω από 3.500 χιλιάδες τόμοι σπάνιων βιβλίων, χειρόγραφα, επιστολές, όργανα διδασκαλίας της Μηλιώτικης σχολής καθώς και η σημαία της επανάστασης που ύψωσε ο Άνθιμος Γαζής.

Το Λαογραφικό Μουσείο, μια σημαντική λαογραφική συλλογή για τη λαϊκή τέχνη, τις φορεσιές και τα παραδοσιακά επαγγέλματα.

Το Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών & Αγίων Πάντων με τις κατασκευαστικές καινοτομίες και την πολύ ιδιαίτερη αγιογράφηση.

Το σιδηροδρομικό σταθμό του Μουτζούρη και τη σιδερένια γέφυρα, τεχνολογικό επίτευγμα των αρχών του 20ου αιώνα, κατασκευής Εβαρίστο Ντε Κίρικο. Κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, το μνημείο των πεσόντων.

Το Ναό του Αγίου Νικολάου όπου βρίσκονται οι τάφοι των 3 Διδασκάλων του Γένους, Άνθιμου Γαζή, Γρηγορίου Κωνσταντά και Δανιήλ Φιλιππίδη.

Λίγο πιο κει, το Γυμνάσιο Μηλεών που χτίστηκε στη θέση που βρίσκονταν η Μηλιώτικη Σχολή και από κάτω, το στάδιο με τις αμφιθεατρικές κερκίδες.