Ελληνικά English

Το Πήλιο είναι διεθνώς γνωστό για το όμορφο φυσικό περιβάλλον, την ποιότητα των υποδομών και το παραδοσιακό χρώμα που συναντά κανείς παντού: από την αρχιτεκτονική των παλιών αρχοντικών ως τη δομή των οικισμών και από την αισθητική της καθημερινής ζωής, ως τις ντόπιες γαστρονομικές προκλήσεις.

Η περιοχή κατοικήθηκε από τα πρώιμα ιστορικά χρόνια και ως σήμερα δέχτηκε και αφομοίωσε πλήθος πολιτισμών που καθένας άφησε ένα πολίτιμο λιθάρι στο Πηλιορείτικο πολιτισμικό οικοδόμημα.

Το Πήλιο των πυκνών δασών και των μυθικών Κενταύρων αγαπήθηκε τόσο για την ομορφιά του όσο και για την ιδανική του θέση. Στο κέντρο της Ελλάδας, κοντά στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, με ένα μεγάλο εμπορικό λιμάνι και πλούσιο οδικό δίκτυο, αποτέλεσε πόλο έλξης όσων ήθελαν να εγκατασταθούν σε μία θέση που συνδιάζει την απλότητα και αγνότητα της φύσης και τις διευκολύνσεις των σύγχρονων υποδομών.

 

 

Από την ΑΙΝΑΡΕΤΗ θα εξορμίσετε πρός όλες τις γωνιές του "Βουνού των Κενταύρων". Βρίσκεται κοντά στις Μηλιές, τη Βυζίτσα, τον Άγιο Γεώργιο και τους κυριότερους οδικούς άξονες του Πηλίου.

 

Περισσότερα για το Πήλιο και τα χωριά του ...